Hirdetés

2022.05.24. 15:00

2. Szalonnai Malacfutás

Fusd körbe malac alakban a tavat! Ezzel a szlogennel hívta először a terepfutókat versenyezni Szalonna Község Önkormányzata 2019-ben csodálatos természeti környezetben fekvő Rakaca-tó partjára.

Idén május 21-én második alkalommal került megrendezésre a Szalonnai Malacfutás. Első alkalomhoz képest most három távon indulhattak a sportolni vágyók valamint gyalogosan is lehetett a távokat teljesíteni, 5km – Kismalac táv, 10km – Malacfutás, 20km – Vadmalac kör.

A frissítőpontokon a megszokottakon túl kolbász, szalonna, pálinka is várta a résztvevőket. Célba érést követően folytatódhatott a zsírégetés a kialakított szalonnasütő helyeken.

Az idei évben a Borsod-Torna-Gömör Egyesület, helyi termék védjegyes termékeinek bemutatójával és vásárával, valamint hagyományőrző programokkal egészült ki a rendezvény.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott versenyünkre 2023-ban is várunk mindenkit, akit vonz egy jó hangulatú rendezvény a vízparti környezet és a vadregényes táj.

Balogh Zsolt polgármester köszöntője

Nagyon sok tisztelettel köszöntök mindenkit, külön köszöntöm a futáson résztvevőket, Őket nagy  Sportbaráti szeretettel, a II. Szalonnai malacfutáson és helyi terméknapon Szalonna Község Önkormányzata, jómagam valamint a szervezők nevében.

Mikor 2019-ben megálmodtuk és első alkalommal meg is rendeztük ezt a versenyt, olyan szándékkal, hogy hagyományt teremtünk, és egy évről évre visszatérő színvonalas hétvégi programot hozzunk létre, még nem tudtuk, hogy egy világjárvány, a COVID így keresztül húzza számításainkat.

De két év kihagyás után, még nagyobb lendülettel és elszántsággal, láttunk neki a szervezésnek. Idén kiegészül egy helyi terméknappal is a Borsod Torna Gömör egyesület, helyi termék védjegyes termékbemutatójával és vásárával valamint hagyományőrző programmal.

Nem titkolt célunk az volt, hogy ezt a csodálatos természeti környezetet, a Rakaca-tó szépségét sok ember számára megismertessük, népszerűsítsük és régi fényét hangulatát újra előtérbe helyezzük, és összekapcsoljuk a sporttal.

Hiszen a sport, a futás több mint egy egyszerű testmozgás, azon túl, hogy nagyon egészséges, nagyban hozzájárul a testi – lelki jólét fenntartásához, növeli az ember vitalitását.

A szervezők és jómagam próbáltuk ezt a versenyt egyedivé, különlegessé tenni, hogy ne egy átlagos futóverseny legyen, hanem annál több remélem sikerül.

Én ehhez kívánok mindenkinek sok sikert erőt, kitartást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában