Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Megnyerték szinte minden pályázatukat

A településen élők nagy örömmel fogadják a fejlesztéseket, mondta Orosz Miklósné, Kiskinizs polgármestere.

A református közösségi épület

– Talán az eddigi legsikeresebb időszak az elmúlt néhány év településünk életében, szinte minden beadott pályázatunk nyertes volt – mondta Orosz Miklósné, Kiskinizs polgármestere. Hozzáfűzte: a pályázatoknak köszönhetően az önkormányzati épületeket teljes egészében felújították, a Községházát foglalkoztató-könyvtárteremmel bővítették. A belterületi utakat, járdákat felújították, rendbe tették. Az úgynevezett „falu főutcáját”, a Rákóczi út és járda rekonstrukcióját az elmúlt év végén fejezték be. Az alsóbb rendű utakat és járdákat pár éve újították fel.
 

Csakúgy, mint az előzőeknél, szintén a Magyar Falu Program pályázatának köszönhetően több eszközre tettek szert, amely a falu karbantartásában, rendbetételében segítség számukra.
Az elmúlt év végén kapták az értesítést, hogy a pótlistáról megnyerték az új falugondnoki autót és az óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésére kiírt pályázatot is. Így a felújított sportöltöző és nagyszínpad, a kondipark mellett ez év tavaszán új játszótér szépíti és bővíti majd a sportparkot.
 

A református egyházzal összefogva a református temetőben lévő ravatalozó tetőszerkezetét, nyílászáróit és külső homlokzatát is felújították, illetve a 80 férőhelyes urnafal kiépítését is szintén az elmúlt év során végezték el.
 

A felújított Rákóczi út és járda

– A parókia épületét teljes egészében felújítottuk, ennek részeként a villany-, gáz- és vízvezetékrendszert is kicseréltettük, ezzel egy szép közösségi épületet alakítottunk ki – sorolta még a polgármester. A Bethlen Gábor Alapke­zelő Zrt.-nél sikeresen pályáztak a templomtető felújítására, hiszen a több mint 200 éves műemlék templomuk több helyen is beázott.
 

– A településen élők nagy örömmel fogadják a fejlesztéseket – fogalmazott Orosz Miklósné. Hozzáfűzte, nagy segítséget nyújtanak a közösségi rendezvényekhez felhasználható pályázati források. – Külön köszönet Demeter Zoltán képviselő úrnak, aki önzetlen segítséget nyújtott nekünk. Rendszeresen érdeklődik, tiszteletét teszi a településen és segít, nemcsak Kiskinizsnek, hanem a többi, körzetéhez tartozó településnek is – hangsúlyozta a polgármester.
 

Az elképzeléseikről is beszélt: a közvilágítás felújítása, a térfigyelő rendszer korszerűsítése, a Kiskinizs–Csobád összekötő mezőgazdasági út kiépítése is ott van a terveik között, és tervezik a belterületi hidak karbantartását, megragadva az aktuális pályázati lehetőségeket, hogy tovább gyarapítsák és fejlesszék községüket.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában