Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Aki jön, láthatja, élhető településre érkezett

Az elmúlt évek elnyert pályázatai nagyban elősegítették, hogy egyre több fiatal költözik Zilizre, és itt maradnak, hang­súlyozta Verebélyi Norbert, Ziliz polgármestere.

Verebélyi Norbert polgármester

Verebélyi Norbert 2010-től Ziliz polgármestere. Mint fogalmazott, az elmúlt évtizedben településük sokat fejlődött, köszönhetően az Európai Unió és a magyar állam által meghirdetett pályázatoknak.
– Településvezetőként mindig is az tartottam szem előtt, ami az egész falunak jó. Jóleső érzés, hogy aki ellátogat Zilizre, az láthatja, hogy egy élhető településre érkezett – mondta a polgármester.
 

Nyertes pályázatok
 

Az elmúlt években rengeteg olyan pályázati lehetőséget nyert el az önkormányzat, amelyek nagyban elősegítették, hogy egyre több fiatal költözik Zilizre, és ott is maradnak.
 

– Legfontosabb feladatunknak tartottuk, hogy az önkormányzati fenntartású óvoda épülete kívülről-belülről megújuljon, de a pályázati lehetőségeknek köszönhetően az óvoda udvarának játékait is kicserélhettük, új játékok vették át a régiek helyét – mondta a polgármester. Az elmúlt években energetikai pályázatokon is sikeresen indultak, amelyek keretein belül napelemeket kapott az óvoda épülete, a hivatal épülete és a kultúrház is, mely segíti az önkormányzat energiatakarékos gazdálkodását. A Dózsa György út lakosai pedig nagyon örülhettek annak, hogy a rossz állapotban lévő út tavaly újra biztonságosan járhatóvá vált.
 

– Alig kezdődött még el az év, és már két nyertes pályázatunk van, az egyik a régóta várt közterületi játszótér a Magyar Falu Program jóvoltából, a másik pedig az, hogy a Petőfi Sándor utca egy rossz állapotban lévő szakaszára nyertünk pályázatot – mondta Verebélyi Norbert. Megtudtuk még, idén már a Magyar Falu Program keretein belül három pályázatot adtak be, szeretnék a közel 200 kilométert futott falubuszukat újra cserélni. Közterületi forgórakodó beszerzésére is pályáztak, és szeretnék lecserélni a ravatalozóban a közel 30 éves kegyeleti hűtőjüket is.
 

Tizenegy év lehetőségei
 

– Terveink folyamatosan vannak, egy település vezetője soha nem mondhatja, hogy nem tud mit fejleszteni a faluján. Az idén lehetőségünk nyílik egy régóta és a falu lakosai által nagyon várt projektre: pályázatot nyújthattunk be csapadékvíz-elvezetésre. Köszönetet mondok az elmúlt tizenegy év lehetőségeiért térségünk országgyűlési képviselőjének, Demeter Zoltánnak, aki folyamatosan segítette munkánkat – jegyezte meg Verebélyi Norbert polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában