Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A lehetőségekre figyelve tervezik fejlesztéseiket

Folyamatban lévő, elnyert és beadás előtt álló pályázatokkal is rendelkeznek Sajószögeden.

Általánosságban elmondható, hogy az elmúlt időszakban széles körben nyíltak meg pályázati lehetőségek, egy település vezetőjének napi szinten kell a lehetőségeket figyelemmel kísérnie, vallja dr. Gulyás Mihály, Sajószöged polgármestere.

 

– Az, hogy adott esetben konkrétan mire pályázunk, minden esetben képviselő-testületi ülésen dől el. Mindig figyelembe véve az adott pályázati kiírást, a már futó és a lezárt pályázatokat, a költségvetésünket és a gazdasági programunkat egyaránt. Természetesen fontos az, hogy önerős-e az adott pályázat, és hogy a saját forrásból történő tervezett fejlesztésekhez is igazodjon – mondja.

Dr. Gulyás Mihály, Sajószöged polgármestere
Forrás: PH

2022-ben TOP keretében már az év elején benyújtottak pályázatot a település szabad­időparkjának fejlesztésére 55 millió forint értékben. Szintén a TOP program keretében szeretnék részben felújítani a polgármesteri hivatal belterét 20 milliós forrásból. Minisztériumi pályázati forrásból szeretnék felújítani a település üdülőövezetének úthálózatát. Illetve az önkormányzat munkagépparkját fejleszteni 18.500.000 forint értékben, ezzel nagyban megkönnyítve a belterületi útkarbantartást. De pályázatot terveznek benyújtani temetőfejlesztésre is, 6 millió forintos összegre.

 

– Az itt felsoroltakat a pályázati kiírások megnyíltával a tavasz folyamán benyújtja településünk, mert az ezekhez szükséges tervi anyagok elkészültek – mondja dr. Gulyás Mihály.

 

Nemrégiben sikerült 30-30 milliós forrást elnyerniük a hivatal külső felújítására, valamint a védőnői szolgálati lakás energetikai korszerűsítésére. Befejezésre váró pályázatuk is van, az általános iskola teljes energetikai korszerűsítése. Ez már a célegyenesbe érkezett. A projekt keretében az iskola külső és födémszigetelése, részleges nyílászárócseréje, teljes fűtés-korszerűsítése, valamint egy napelemes rendszer kiépítése valósul meg összesen 170 millió forintból.

 

– Van-e jövőbeni igazán nagy cél? Igen, több is! Az egyik ilyen az, hogy szeretnénk egy korszerű tornaterem építésére pályázni, mert az általános iskolásaink a régi tornatermet kinőtték – teszi hozzá a polgármester.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában