Hirdetés

2022.02.01. 14:45

Újra éled Sajókeresztúr iparterülete

A volt BÉM területén látványos fejlesztések bontakoznak ki.

A TOP -1.1.1 fejlesztési projektnek köszönhetően a volt BÉM területe megújul, modern, ízléses formát kezd ölteni - mondta el Kollár Miklós Sajókeresztúr polgármestere. 

 

Kialakításra kerül az ipari park alapjait megteremtő infrastruktúra és szervezet. Az Arago Green Technologies Kft új gyártó-és felújító csarnoka is kinőtt a földből és élettel és tevékenységgel telik meg. 

 

A bekötőútról már látható a belső úthálózat egy része. A környező területeken lévő üzemek munkaerő utánpótlását hivatott elősegíteni a tavasszal kezdődő Sajó Lakópark Kft kivitelezése. 

 

A Pénzügyminisztérium Foglalkoztatásért Felelős Államtitkársága által támogatott beruházásnak köszönhetően 200 fő befogadására alkalmas munkásszállásként üzemelő 52 apartmanházból álló lakóövezet készül el 24 hónapon belül. A lakosság biztonságosabb közlekedésének elérése érdekében és az ipari park közúti áruszállításának akadálymentes megvalósítása érdekében jelzőlámpás kereszteződés épül az idén a 26-os fő közlekedési útvonal és Sajókeresztúr bekötőútja keresztezésénél. 

 

Kiépül Sajókeresztúrt Miskolccal összekötő kerékpárút Szirmabesenyő település bekötésével, valamint Sajókeresztúrt és Sajószentpétert összekötő kerékpárút tervei is előrehaladott állapotban vannak. 

 

A fenti fejlesztések térségi szintre léptek, melyből nemcsak a településünk, hanem a régiónk is profitálhat, ezért fontos, hogy országgyűlési képviselőnkkel Csöbör Katalinnal folyamatosan egyeztessünk az előrehaladásról. Képviselőasszonynak szívügye a térségünk fejlesztése, mindent megtesz, ami elősegíti a projektek lebonyolítását. Sokat köszönhetünk neki és a fáradhatatlan akaratának - jelezte a polgármester. 
 

(A borítóképen: Az Arago Green Technologies Kft új gyártó-és felújító csarnoka)

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában