PR cikk

2011.07.19. 12:22

Campus Fesztivál: Ajándék is jár azoknak, akik figyelnek környezetükre a fesztiválon

Debrecen -&nbsp;Idén először a&nbsp;<strong>Campus Fesztivál</strong>&nbsp;is ZöldRE vált: a szervezők a Zöldövezet Társulás Egyesület segítségével arra bíztatják a látogatókat, hogy válasszák a fenntartható közlekedési eszközöket: a vonatot és a kerékpárt, gyűjtsék szelektíven a hulladékot, valamint használják a betétdíjas RePohár rendszert.

Debrecen - Idén először a Campus Fesztivál is ZöldRE vált: a szervezők a Zöldövezet Társulás Egyesület segítségével arra bíztatják a látogatókat, hogy válasszák a fenntartható közlekedési eszközöket: a vonatot és a kerékpárt, gyűjtsék szelektíven a hulladékot, valamint használják a betétdíjas RePohár rendszert.

Közös erőfeszítéssel

A fesztiválozók és a szervezők közös erőfeszítésének eredményeként idén még szebb, még tisztább környezetben szórakozhatnak a látogatók a debreceni Nagyerdőben. A Zöldövezet Társulás szervezésében a fesztiválon legalább egy büfében RePohárba mérik az italokat a kevesebb hulladék érdekében, a látogatók szelektíven gyűjthetik az alumínium, papír és műanyag hulladékot, a társulás és a Magyar Kerékpárosklub együttműködése jóvoltából pedig kedvezményesen lehet kerékpárt kölcsönözni. A programban résztvevők amellett, hogy csökkentik a rendezvény környezetterhelését, erőfeszítéseikért ajándékokat is kaphatnak.

A RePohár (betétdíjas, vastag falú, ellenálló, újrafelhasználható pohár) nem ismeretlen a fesztivállátogatók előtt, a debreceni közönség azonban először találkozhat vele. A rendszer alapja az újra használat, s így a temérdek műanyag(pohár) hulladék keletkezésének megelőzése. Erre szükség is van: a rendezvények hulladékának akár 60-70%-át is elérheti az eldobható műanyag poharak aránya.

Vízi pisztoly, kitűző

A szelektív hulladékgyűjtésben a szervezők az önkéntesek mellett a fesztiválozók segítségére is számítanak. A Hulladékcsere ponton ajándékokkal jutalmazzák a programban résztvevőket: a gyűjtött hasznos hulladékot (PET palack, aludoboz) vízi pisztolyra, kitűzőre vagy akár pólóra lehet beváltani.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában