Ózd hírei

2016.09.01. 21:30

Három próba Ózdon valamennyi korosztály képviselőjének

Ózd - Ózdon tartják a környék triatlonos szezonzáróját, amelyen népes mezőny indul el.

Ózd - Ózdon tartják a környék triatlonos szezonzáróját, amelyen népes mezőny indul el.

Az elmúlt esztendőkben remekül felfuttatták, ezért mostanra már sokakhoz eljutott az Ózdi Triatlon Verseny híre. Az idei a hatodik lesz a sorban, az előnevezések alapján színvonalas, izgalmas csatára van kilátás. Előzetesen a különböző korosztályokban több mint százharmincan adták le az indulási szándékukat, és az is biztosra vehető, hogy legalább tizennyolc váltó is rajthoz áll vasárnap. Természetesen még a helyszínen is lehet nevezni, de már csak korlátozott számában.

Korosztályonként

A jól bevált helyszíneken nem változtattak a szervezők: a versenyközpont ezúttal is az Ózdi Strandfürdő területén lesz, és értelemszerűen az úszást is a létesítmény medencéjében tartják meg. A kerékpáros pályát a környező utcákon, a Brassói út, Bolyki főút, Bolyki Tamás utca, Pap utca, Március 15. utca, Balassi Bálint úton jelölték ki, míg a futást az ózdi Csónakázó-tó partján bonyolítják le. A táv természetesen korosztályonként változik. Az elit férfi és női mezőny számára lesz a leghosszabb. A hétszáz méteres úszás után 25 kilométer kerékpározás, végezetül 6 kilométer futás vár a résztvevőkre.

Tíz korcsoportban

– Összehangolt munka eredménye, hogy ebben az évben is otthont adhatunk a környék szezonzáró versenyének – mondta Vitális István, főszervező. – Az Ózdi Kerékpáros Egyesülettel, a Teknőc Futó Klubbal, a Fiedler Ottó Sportegyesülettel, valamint az Ózdi Sport- és Élményközponttal közösen azon fáradozunk, hogy szeptember 4-én ismét jó színvonalú napot zárjunk. Szerencsére az önkormányzat és több helyi vállalkozó is segítséget nyújtott, amit ezúttal is szeretnék mindenkinek megköszönni. Az egyéni számokban és a váltóban összesen tíz korcsoportban írtuk ki a távokat, mindenki megtalálhatja tehát a rá vonatkozó feltételeket. Azt gondolom, hogy a mi versenyünk a kezdőknek és a haladóknak egyaránt jó felmérő, és arra is kiváló, hogy a fiatalok megszeressék ezt a nagyon összetett sportágat. Az első rajtunk 10 órakor lesz, a délelőtti programban az általános iskolások szerepelnek. Kora délután pedig közvetlen utánpótlás, a felnőttek, a masters versenyzők és a váltók foglalják el a pályát. A legnagyobb érdeklődéssel várt elitrajt 14 órától lesz.


Útlezárás lesz

A VI. Ózdi Triatlon Verseny idején, a kerékpáros pálya útvonalán lezárásra kell számítani. A nagyjából négy kilométer hosszú, fentebb már említett szakaszon vasárnap délelőtt fél tíztől délután négy óráig nem lehet személyautóval közlekedni. A korlátozás a helyi és a távolsági buszokra is vonatkozik, erre az időszakra ideiglenes megállót az Újváros Téri Általános Iskola mögötti területen, valamint a Szent István úton jelölnek ki.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!