Ózd hírei

2011.11.28. 14:04

Egymással és a hideggel is birkóztak

Ózd - Az olimpiai részvételre is esélyes Buruczki Szilárd győzelmével zárult az Ózdon megrendezett kerékpáros Supercross bajnoki sorozat harmadik állomása.

Ózd - Az olimpiai részvételre is esélyes Buruczki Szilárd győzelmével zárult az Ózdon megrendezett kerékpáros Supercross bajnoki sorozat harmadik állomása.A mezőnynek a pálya nehézségei és a riválisok mellett a hideg időjárással is meg kellett birkózni.

Kazincbarcika és Salgótarján után az ózdi stadionban kialakított 2.5 kilométeres pályán közel száz bringás mérte össze az erejét a különböző kategóriákban. A legnagyobb érdeklődés az elit és a hobby mezőny küzdelmét kísérte. Szoros csatában, a hajrában elszakadva végül a Merida Kőbánya TC bringása, Burucki Szilárd gurult át először a célvonalon.

- Inkább országúti pályára hasonlított a vonalvezetés, rendkívül gyors versenyen vagyunk túl – fogalmazott a célban a győztes. – Elég sokat meccseltünk Fejes Gáborral, akinek a végég technikai gondjai akadtak, így el tudtam tőle nyúlni. Kemény volt, a hideg időjárás pedig külön próba elé állított mindenkit. Az akadályokat nagy sebességgel közelítettük meg, erre is figyelni kellett. Most már van esély, hogy megnyerjem az összetetettet is, ami fontos számomra. Annak ellenére, hogy ezt a kategóriát csak kiegészítő tevékenységnek szánom. Az első, hogy az olimpiai crossban eredményes legyek. Úgy néz ki, hogy a magyar csapatnak összejön a londoni kvóta, nagyon remélem, hogy jövőre olyan formát tudok nyújtani, ami elég az ötkarikás részvételhez. 

A 8 körös, tehát 20 kilométeres verseny győztese kevesebb, mint egy órát tekert, ez is igazolja, hogy rendkívül nagy átlagsebességgel közlekedtek a bringások az ózdi forduló alatt. Amíg az Elit férfi kategória legjobbjai fogadták az elismeréseket, addig folyamatosan érkezett be a mezőny többi tagja. Frölich Tamás kettős minőségben vizsgázott. Mint a rendező Ózdi KE elnöke, és mint a Hobby férfi kategória versenyzője. Mindkét vonalon megállta a helyét, a verseny jól sikert, a saját számában pedig a negyedik helyen ért célba.

- Nehéz úgy a versenyzésre koncentrálni, hogy közben a rendezvényért is mi vagyunk a felelősek – mondta az Ózdi KE elnöke. – Szerencsére minden rendben ment, én pedig a negyedik helyen hoztam be a bringát a hobby kategóriában. A hideg időjárás ellenére sokan eljöttek, remek versenyen vagyunk túl. Szervezőként nagyon jól esik, hogy az ország élvonala elismerően nyilatkozik az általunk végzett munkáról. Remélem, hogy ennek a sorozatnak jövőre is lesz Ózdon folyatatása, és talán az sem kizárt, hogy egy olimpiai számban is bekapcsolódunk a rendezésbe.

Az Elit-kategória legjobbjai

Elit férfiak: 1. Buruczki Szilárd (Merida–Kőbánya TC), 2. Búr Zsolt (Bringabanda), 3. Fejes Gábor (Bátorfi AKTK). Elit női: 1. Dósa Eszter (Vitalitás SE - Scott – Nutrixxion), 2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), 3. Rozsnyai Mariann (MeditechSC–deviantmtb.hu).

- Marosréti Ervin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!