Állatvédelem

2024.04.07. 10:39

A gondosóra segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is (videó)

A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is – közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban, írja az MTI.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy a programot azért indították el, hogy gondoskodó államként az idősek biztonságát megteremtsék.

Hozzátette:

olyan segítségkérésekre is fel kell készülniük, amikor az idős ember nem tudja megoldani házi kedvencének ellátását, mert például több napig kórházi ellátásra szorul.

 Jelezte, hogy a gondosórát igénybe vevőknek ezekben az esetekben is igyekeznek segítséget nyújtani, és megkeresik azokat az állatvédő civil szervezeteket, amelyek információt, tanácsokat tudnak nyújtani az ilyen helyzetekben.

A videóban Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos elmondta, hogy

levélben fogják felkeresni az állatvédő szervezeteket, és lehetőséget biztosítanak számukra a programhoz való csatlakozásra.

A kapcsolódó szervezetek által a diszpécserközpont munkatársai tájékoztatást tudnak nyújtani arról, hogy az idősek melyik szervezethez fordulhatnak segítségért házi kedvencükkel kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában