Botrány

2023.12.05. 20:53

Karácsony nem tudja, mi köze van Tordainak a 99 Mozgalomhoz (videó)

Továbbra is Karácsony bizalmi embere az a Tordai Csaba, akinek ügyvédi irodájában házkutatást tartottak a NAV nyomozói a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel összefüggésben. A botrány ellenére Tordai továbbra is Karácsony jogi főtanácsadójaként dolgozik.

MW

Karácsony Gergelynek fogalma sincs

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Fazekas Máté

Ahogyan arról a Magyar Nemzet már beszámolt, Tordai ügyvédi irodájában hamisíthatták meg a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtésének jegyzőkönyveit. Sajtóhírek szerint Tordai nélkülözhetetlen támasza Karácsonynak, ezért elképzelhetetlen, hogy meginogjon a pozíciója.

„Az egyik legkiválóbb kollégám” – így jellemezte a főpolgármester Tordai Csabát a Magyar Nemzet kérdésére. Karácsony továbbá nem tartja indokoltnak azt sem, hogy az ügyvédet felfüggessze a munkavégzés alól, szerinte alaptalanok a vádak, sőt  a nyomozásnak  meglátása szerint semmi köze Tordai Főpolgármesteri Hivatalban végzett munkájához.  

Mint ismeretes, a 99 Mozgalom Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát volt hivatott kiszolgálni, kedden este a főpolgármester először úgy hivatkozott Tordaira, mint a mozgalom jogi képviselője, majd kijavította magát, és azt állította, hogy nem tudja, mi a kapcsolat Tordai és a mozgalom között.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában