Siker

2022.12.13. 08:39

Alapjogokért Központ: fontos csatát nyert Magyarország Brüsszelben

Fontos csatát nyert Magyarország Brüsszelben azzal, hogy az uniós helyreállítási alap teljes összegéhez hozzáférhet, és a kohéziós alap azon forrásaihoz is, amelyeket nem függesztettek fel – mondta az Alapjogokért Központ elemzője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Az Európai Bizottság pozitívan értékelte a magyar nemzeti helyreállítási és ellenálló képességi tervet

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Szikra Levente azt mondta, hogy a kohéziós alap felfüggesztett része sem veszik el, hiszen ehhez is hozzáférhet később Magyarország.

Mindez azt jelenti, hogy jönnek majd az uniós források, de csak idővel, hiszen a konkrét utalásokig még további küzdelmek lesznek. Ugyanakkor a hírek hatására a piaci bizalom is javulni fog Magyarországgal szemben

– összegzett.

Hozzátette: Magyarország eddig is teljesítette az összes olyan vállalását, amit a felfüggesztett forrásokhoz való hozzáférés érdekében tett, és nagyon hatékonyan képviselte az érdekeit Brüsszelben, de az Európai Parlament nyomásgyakorlása miatt továbbra sem érte el teljesen a célját.

Szikra Levente a kilencedik uniós szankciós csomag kapcsán azt mondta: nem értek célt a már elfogadott szankciók, hiszen Oroszország továbbra is Ukrajnát támadja, de az európai gazdaságnak súlyos gondokat okoztak.

„Tehát, valóban most az lenne a logikus, helyes, racionális lépés az Európai Unió részéről is, hogy ha nem újabb kilencedik szankciós csomagon törné a fejét, hanem két dologról beszélne: a békéről és a meglévő szankciós csomagok felülvizsgálatáról”

– fogalmazott az elemző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában