Ország-világ

2021.05.24. 15:49

Biden számonkérte, hogy nem nevettek a viccesnek szánt mondatán

Joe Biden amerikai elnök egyik legújabb megnyilvánulása terjed a tengerentúli médiában, amelyben egyszerűen „unalmas csapatnak” nevezte a parti őrség végzett kadétjait. Sikerült azzal is tetéznie, hogy rájuk szólt, hogy tapsoljanak – miután nem fogadta átütő taps humorosnak szánt megnyilvánulását a diplomaátadó beszédekor.

Biden elnök nem elégedett meg azzal, hogy szélsőségességgel vádolták meg az amerikai hadsereg tagjait – és a tervek szerint a Pentagon kezdeményezésére emiatt közösségimédia-fiókjaikat is monitorozni fogják a hasonló tartalmak kiszűrése céljából –, most újra megsértette az egyenruhásokat – írja a V4NA.

A parti őrség kadétjainak connecticuti diplomaátadóján mondott beszédében ugyanis azon kezdett bosszankodni, hogy taps helyett néma csend fogadta humorosnak szánt gondolatait.

Pontosabban Ronald Reagan gondolatait, merthogy az amerikai sajtó szerint Biden a beszédének egyik részletét tőle „lopta”. (Nem ez az első alkalom, hogy plagizálással vádolják, korábban arról cikkeztek, hogy Neil Kinnock brit munkáspárti vezetőtől „kölcsönzött” gondolatokat.)

Biden insults Coast Guard Class of 2021: “You are a really dull class” pic.twitter.com/jjkCbldhvo

— The Post Millennial (@TPostMillennial) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">May 19, 2021

Biden azonban a hírek szerint belezavarodhatott a Reagantől „kölcsönvett”, 1988-ban elhangzott gondolatsorba, amely eredetileg arra a szellemiségre utalt, amely az amerikai partiőrséget minden nap, békeidőben is áthatja, és amelyet ugyanakkor a haditengerészet csupán háború idején mutat meg.

A rosszul előadott, eredetileg humoros gondolatsornak is lehetett köze ahhoz, hogy a kadétok néma csendben ültek tovább.

(Reagan szavait annak idején dörgő taps és nevetés fogadta.)

– Egy igazán unalmas csapat vagytok. Ugyan már, ember... Ennyire megvisel benneteket a napsütés? – így kommentálta a taps hiányát nem túl alkalomhoz illően az amerikai elnök, majd számon kérte, hogy miért nem tapsoltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában