hosszú betegség után

2020.07.27. 12:51

Meghalt Kósáné Kovács Magda

Július 27-én elhunyt Kósáné Kovács Magda, a Horn-kormány munkaügyi minisztere, volt európai parlamenti képviselő. A 79 éves baloldali politikus régóta nagyon beteg volt.

A halálhírt a család közölte a Népszavával. Kósáné Kovács Magda pályáját irodalomtörténészként kezdte, ezt követően előbb magyar-francia szakos középiskolai tanárként, majd a felnőttoktatásban, illetve a szakszervezetekben dolgozott.

A rendszerváltáskor az MSZP színeiben politizált, az 1990-es választáson listán jutott be a parlamentbe. Később Józsefváros egyéni körzetben megválasztott képviselője volt, 1994-95-ben munkaügyi miniszter, 1996-tól az MSZP ügyvezető alelnöke volt.

Az elhunyt politikusról Józsefváros jelenlegi országgyűlési képviselője, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője, Kocsis Máté is megemlékezett Facebook-oldalán:

Az első, 2004-es választáson került be az Európai Parlamentbe, ahol az Európai Szocialisták frakciójának alelnökévé választották. 2011-ben egyik alapítója lett a Demokratikus Koalíciónak.

Temetéséről később intézkednek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában