Bajnokok Ligája

2024.04.16. 09:50

A Barcelona háborúra készül a PSG ellen, Mbappé bizonyíthat a kritizáló világbajnoknak

Bár a Barcelona és az Atlético Madrid is előnyt szerzett a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzésein, a két spanyol csapatra még nehéz kilencven perc vár a keddi visszavágókon. A katalánok hazai pályán játszanak a Paris Saint-Germain ellen, ahol a múlt heti találkozó után kritizált Kylian Mbappé és társaira nehéz feladat vár. Az egygólos hátrányban lévő Dortmund bízik a fordításban az Atlético ellen.

MW

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, Paris Saint-Germain–FC Barcelona mérkőzésen a párizsi Parc des Princes Stadionban 2024. április 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Yoan Valat

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten szerzett egygólos előnyét. A Barca remek mérkőzésen 3–2-re verte a Paris Saint-Germaint a francia fővárosban múlt szerdán, és ha kedden meg tudja őrizni január 27. óta tartó veretlenségét, akkor elődöntőbe jut, ami legutóbb 2019-ben sikerült neki.

Háborúra készül a Barcelona

A katalánok az idegenben szerzett egygólos előnyük dacára nem mondhatni, hogy nyugodtan várhatnák a visszavágót – írta meg a Magyar Nemzet. A Barcelona a bajnokságban legutóbb csak úgy tudott győzni 1–0-ra Cádizban, hogy a Párizsban pályára küldött kezdőcsapatán Xavi nyolc helyen változtatott.

A gárda a bajnoki tabellán a Realtól nyolc ponttal lemaradva áll a második helyen, vasárnap jön a csúcsrangadó Madridban, de most talán fontosabb, hogy a BL-ben túljussanak a PSG-n, és csak ezzel foglalkoznak.

– Egy nagy háború vár ránk – jegyezte meg Xavi a Cádiz elleni meccs után. A spanyol edző együtteséből az alapembernek számító Sergi Roberto fog hiányozni, aki a 2017-es meccsen a sorsdöntő, hatodik gólt szerezte a 95. percben, eltiltása miatt nem játszhat. A spanyol edző szintén nélkülözni fogja Alejandro Baldét, Andreas Christensent, és Gavit is. A PSG nem lépett pályára a hétvégén, így Luis Enrique együttese egy hetet készülhetett nyugodtan a visszavágóra, bár a felépülőben lévő Presnel Kimpembe mellett Layvin Kurzawára és a kapus Sergio Ricóra nem számíthatnak a párizsiak. A szezon végén szinte biztosan távozó Mbappét a párharc első mérkőzése után keményen kritizálta a hozzá hasonlóan világbajnok honfitársa, a válogatottal 1998-ban megkoronázott Christophe Dugarry.

Néha mindannyian futballozunk rosszul, de az ezen a meccsen látott hozzáállása árulás volt a szurkolókkal szemben. Szembeköpte a Bajnokok Ligáját, az egész sorozatot

– dörrentett oda Dugarry Mbappének, de hozzátette, bízik benne, hogy ma egy egészen más Mbappét láthatunk majd a pályán. A Barcelona a Nou Camp felújítása miatt erre a szezonra a város régi Olimpiai Stadionjába költözött, amelynek a befogadóképessége „csak” 56 ezer fő. Xavi viszont tegnap megjegyezte, hogy ugyanolyan hangulatra számít, mint a csapat szentélyében. A másik keddig mérkőzésen szintén garantál lesz a felfokozott hangulat.

Fordításra készül a Dortmund

A másik negyeddöntős visszavágón az Atlético Madrid látogat a Borussia Dortmund fergeteges hangulatáról híres stadionjába azután, hogy egy hete 2–1-es hazai győzelemmel zárult a madridi összecsapás. Diego Simeonénak, az Atlético vezetőedzőjének az volt az 50. sikere a BL-ben trénerként, és ha tanítványaival meg tudja őrizni Dortmundban az egygólos előnyt, akkor 2017 után juttathatja újra a legjobb négy közé a spanyol fővárosi együttest. Németországban utoljára 1996-ban nyert a spanyol csapat, 2018 októberében, a BL csoportkörében súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a Borussia vendégeként. A hétvégén mindkét együttes győzelemmel készült a BL-negyeddöntő visszavágójára: a Dortmund Mönchengladbachban nyert 2–1-re, míg az Atlético saját közönsége előtt verte 3–1-re a Gironát. Kedd este hazai oldalon az „odavágón” szépítő gólt szerző Sebastian Haller mellett Jadon Sancho sem lesz bevethető, míg Simeonénak Memphis Depay, a múlt héten eredményes Samuel Lino, valamint Vitolo játékától kell eltekintenie.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók, keddi program:

Barcelona (spanyol)–Paris Saint–Germain (francia) 21.00
az első mérkőzésen: 3–2

Borussia Dortmund (német)–Atlético Madrid (spanyol) 21.00
az első mérkőzésen: 1–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában