Bulvár-celeb

2021.08.25. 10:45

Rejtélyes ügy: több diákot is megmérgeztek egy egyetemen

Rejtélyes mérgezés történt Németország műszaki egyetemén, ugyanis legkevesebb hét embernél mérgezésre utaló jelek jelentek meg. Gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak.

Több hallgató rosszullétre panaszkodott, illetve kékes elszíneződést tapasztaltak a végtagjaikon, miután hétfőn fogyasztottak az egyetem Lichtwiese nevű campusa egyik épületének nyitott teakonyháin tárolt élelmiszerekből.

Hatan kórházba kerültek, egyikük életveszélyes állapotban volt, ám időközben az ő állapotát is stabilizálták, egy embert pedig haza is engedtek.

A darmstadti rendőrség az üggyel kapcsolatban 40 fős nyomozócsoportot állítottak fel, s elsődlegesen azt állapították meg, hogy feltehetőleg tejesdobozokba és vizespalackokba juttattak mérgező anyagot a támadók.

A rendőrség hétfő éjjel átkutatta a campus több épületét, majd nyilvánosságra hozták, hogy nem fenyeget további veszély. Az egyetem vezetése azonban arra kérte a hallgatókat és a dolgozókat, hogy a következő napokban ne fogyasszanak az épületben tárolt élelmiszerekből.

Az egyetem a Twitter-oldalán azt írta, megdöbbentek az intézményben történt bűncselekmény miatt, valamint figyelmeztette a diákjait, hogy aki fogyasztott az élelmiszerekből, forduljon orvoshoz.

 

Ezek is érdekelhetik