Nagyvilág

2014.08.01. 10:27

Csak az egészséges gyereket vitték haza

Pattharamon Janbua béranyaként, 11700 dollárért szült egy ausztrál házaspárnak ikreket. A pár végül csak az egyik gyereket vitte magával, miután kiderült, hogy a másik beteg.

Pattharamon Janbua béranyaként, 11700 dollárért szült egy ausztrál házaspárnak ikreket. A pár végül csak az egyik gyereket vitte magával, miután kiderült, hogy a másik beteg.

Az ikerpár közül a lány teljesen egészséges, míg a fiú Down-szindómás és szívproblémái is vannak. Amikor ez kiderült, a "bérlők" úgy döntöttek, hogy csak egészséges lány gyermeket viszik magukkal haza, Ausztráliába. Az esetet követően hamar gyűjtést szerveztek a helyiek és 50000 dollár gyűjt össze a kisfiú szívműtétjére. Az interneten osztották meg a 21 éves anyuka szívszorító történetét és az olvasók nem tétlenkedtek, adakoztak. A betegség természetesen már a terhesség 4. hónapjában kiderült és az ausztrál pár folyamatosan kérlelte a béranyát, hogy vetesse el a gyermeket. Ő azonban kitartott mellettük.

Janbua most arra szólította fel a thai nőket, hogy ne vállaljanak béranyaságot, ne csak a pénzre gondoljanak, mert ha bármi balul sül el, akkor egyedül maradnak egy gyermekkel és a felelősséggel. A terhesség harmadik hónapjában derült ki, hogy Janbua ikreket vár, az ausztrál pár ekkor további 1673 dollárt fizetett neki. Az abortuszt pedig azért utasította el, mert buddhista és ezen vallás szerint ez bűn. Béranyának az anyagi nehézségei miatt jelentkezett egy ügynökségen keresztül. Azonban az ügynöke is meglopta, 2341 dollárral tartozik neki.

Az adományoknak köszönhetően most úgy néz ki, hogy normalizálódik a helyzet, nagyon sok pénz sikerült rövid idő alatt összegyűjteni. Volt olyan orvos, aki egymaga 3000 dollárral segítette az anyukát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!