Nagyvilág

2013.01.17. 17:07

HM: egy olasz cég gyártja a 3D-s NATO-radart

Budapest, 2013. január 17., csütörtök (MTI) - Egy olasz vállalat, a Selex ES gyártja a medinai háromdimenziós NATO-lokátort, a cég mérnökei Magyarországon egyeztettek a kivitelezés részleteiről - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 17., csütörtök (MTI) - Egy olasz vállalat, a Selex ES gyártja a medinai háromdimenziós NATO-lokátort, a cég mérnökei Magyarországon egyeztettek a kivitelezés részleteiről - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel.A közlemény szerint a szakemberek január 15. és 17. között megbeszéléseket folytattak Medinán, Jután és a HM-ben a radartorony építési munkálatainak jelenlegi állásáról, a főbb határidőkről, a villámvédelmi rendszerről, valamint egyéb műszaki kérdésekről.

A mérnökök megtekintették a Jután tárolt úgynevezett sablonelemeket, eszközöket és egyeztettek a szállításukról - tették hozzá. A látogatás végén rögzítették a munkaterület átadásához szükséges főbb időpontokat, feltételeket és a határidők betartásához szükséges szempontokat.

A helyszínbejárások és megbeszélések során a mérnökök meggyőződtek arról, hogy a munkálatok rendben, a terv szerint haladnak - hangsúlyozta a HM.

A radarberendezést a tervek szerint idén augusztusban helyezik el a 28 méter magas toronyban, melynek betonszerkezete január 14-én készült el.

A medinai 3D-s radarállomás a magyar légteret ellenőrző rendszer harmadik eleme lesz, a másik két háromdimenziós radarállomás Bánkúton és Békéscsabán működik.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!