Nagyvilág

2013.01.27. 15:19

"Aranyifjak" robbantottak szerdán virradóra Zágrábban

Zágráb, 2013. január 27., vasárnap (MTI) - Dalmáciai "aranyifjak" robbantottak szerdára virradóra Zágráb főterén - írta a horvát sajtó a rendőrségre hivatkozva vasárnap.

Zágráb, 2013. január 27., vasárnap (MTI) - Dalmáciai "aranyifjak" robbantottak szerdára virradóra Zágráb főterén - írta a horvát sajtó a rendőrségre hivatkozva vasárnap.A rendőrség befejezte a szerda hajnali robbantással összefüggésben péntek este előállított hat személy kihallgatását, és átadta az ügyet az államügyészségnek - jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Goran Burusic zágrábi rendőrkapitány a horvát rádió és televízió (HRT) szerint.

A gyanúsítottak közül öten a tengerparti Vodice lakosai, huszonéves fiatalemberek, többségében köztiszteletben álló, jól szituált családok gyermekei. Előállították egyikük apját is, akitől a robbanóanyagot szerezték. A hat személy még decemberben, Vodiceben tervelte ki a Jellasics téri robbantást - közölte honlapján a Jutarnji list.

A sajtó idézte a rendőrkapitányt, aki szerint az öntelt ifjak jó dolgukban azt sem tudták, hogy mit kezdjenek magukkal.

A nyomozóhatóság térfigyelő kamerák segítségével bukkant az elkövetők nyomára. Öt évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak a robbantásért.

A szerda hajnali robbantás az év eleje óta már a harmadik hasonló eset volt a horvát fővárosban. Január második hetében előbb egy külvárosi vasútállomás közelében volt robbantás egy tehervonat áthaladásakor, két nappal később egy buszmegállónál lépett működésbe egy robbanószerkezet.

Az első két bűncselekmény elkövetésével a rendőrség egy 53 éves férfit gyanúsít, aki megsebesült az egyik detonációban. Ő azonban ártatlanságát hangoztatja, s tiltakozásul éhségsztrájkot folytat.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!