Nagyvilág

2012.08.30. 11:29

A kamerák előtt vágta fel az ereit egy olasz bányász

Nemcsak az újságírókat, de saját kollégáit is sokkolta az az olasz bányász, aki egy sajtótájékoztató után a kamerák előtt vágta fel az ereit.

Nemcsak az újságírókat, de saját kollégáit is sokkolta az az olasz bányász, aki egy sajtótájékoztató után a kamerák előtt vágta fel az ereit. A szardíniai bányászok néhány napja robbanószerrel és gépekkel torlaszolták el egy bánya folyosóit Cagliari közelében, mintegy négyszáz méteres mélységben. Azért tiltakoznak, mert attól tartanak, hogy a kormány leállítja a szénkitermelést. Stefano Meletti pedig rendkívül figyelemfelkeltő lépésre szánta el magát, amikor egy sajtótájékoztató után egyszerűen megvágta magát egy késsel. A kollégái azonnal a segítségére siettek és megpróbálták megállítani a kétségbeesett férfi, szerencsére sikerült megakadályozni, hogy komolyabb sérüléseket szenvedjen. Munkájuk megmentése érdekében a bányászok terveket dolgoztak ki, választ azonban nem kaptak a római minisztériumtól, ezért a dolgozók azt tervezik, hogy addig maradnak lent a bányában, amíg döntés nem születik a bánya jövőjéről.

Több tiltakozás is volt

A bánya dolgozói már 1984-ben, 1993-ban és 1995-ben is bányafoglalással tiltakoztak. 1995-ben száz napig nem jöttek fel a föld mélyéből. A Szardínia tartomány által üzemeltetett Carbosulcis Szardínia és Olaszország utolsó még működő szénbányája.

Forrás: LiveInfoHírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!