Nagyvilág

2012.06.04. 13:07

Félelmetes videó: egy elszabadult motorháztető repült a buszsofőrnek

A nagy fémdarab, egy kamion elszabadult motorházteteje egyszer csak feltűnt a levegőben és hatalmas sebességgel robbant a busz ablakába.

A nagy fémdarab, egy kamion elszabadult motorházteteje egyszer csak feltűnt a levegőben és hatalmas sebességgel robbant a busz ablakába. 

Drámai felvételeket tett közzé a kínai televízió: a 48 éves Wu Bin buszsofőr tragikus balesetet szenvedett Wuxi Jiangsu tartományban, Kínában: egy alacsonyan szálló lapos téglalap formájú fémdarab - ami leginkább motorháztetőre emlékeztet - tűnt fel, majd csapódott bele a busz szélvédőjébe. Az ablak kitört, a férfit a hasán és a bal karján találta el a fém. Ez látszik a biztonsági kamera felvételein és az, hogy a férfi súlyos sérülése ellenére minden erejét összeszedve nyugodtan az út szélére kormányozta a buszt, hogy ne sodorja veszélybe 24 utasát, majd közölte velük, hogy megsérült. A mentők azonnal kórházba szállították, de a férfi nem élte túl a baleset.

A későbbi vizsgálatok igazolták, hogy egy ellenkező irányba haladó kamionról elszabadult közel 6 kilós motorháztető okozta a buszvezető tragédiáját.

A kínai televízió azért mutatta be a felvételt, hogy ezzel adózzon a buszvezető hősiessége előtt, aki sérülései ellenére is az utasok biztonságát tartotta a legfontosabbnak.

- MON -

Érzékeny idegzetűeknek nem javasoljuk a videó megtekintését

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!