Nagyvilág

2012.04.02. 14:29

10 hely, amit nem láthatsz a Google Maps-en

Van jó pár hely a világban, amit nem láthatunk a keresőóriás térképein, ugyanis azokat kifehérítették vagy elhomályosították az avatatlan szemek elől.

Van jó pár hely a világban, amit nem láthatunk a keresőóriás térképein, ugyanis azokat kifehérítették vagy elhomályosították az avatatlan szemek elől.A mashable.com összegyűjtött 10 titkos helyet, amit a Google Maps nem mutat meg nekünk. S éppen ettől még titokzatosabbnak tűnnek, mint amilyenek. A kitakarást "stratégiai okokkal" magyarázzák. Magyarországon ilyenek a Mol százhalombattai stratégiai olajtárolói, amit kifehérítettek, hogy illetéktelen ne fürkészhessék ki a titkokat...

A Mashable által felfedezett 10 hely

1. A holland királyi palota Amszterdamban.

Ez annyira "titkos hely", hogy nem csak a palotát magát, de még a királyi istálót is kifehérítette térképein a Google.

2. Buffalo Niagara Nemzetközi reptér.

Az amerikában található repülőtér nagy részét folt takarja.

3. Tantauco Nemzeti Park.

A Chilében található privát természeti rezervátum számos veszélyeztetett állatnak ad otthon.

4. Keowee Erőmű, Dél-Karolina.

A mesterséges víztározó gát csupán egy elmosódott folt a Google térképeken, ami tulajdonképpen a Duke Energy nevű céget fedi.

 

Nézze meg képekben a "titkos" helyeket >>>

 

5. Rejtélyes folt.

Nem tudni, hogy az ötös számú titkos helyen mit is tartanak nyílván. A rejtélyes barnára homályosított terület a szibériai tundrán található. A legjözelebbi város Egvekinot, a szomszédságában Alaszka és a Bering-szoros. 

6. Minami Torishima Repülőtér, Japán

7. Michael Aaf.

Utah államban az amerikai hadsereg biológiai és vegyi fegyver rendszereinek tesztelése zajlik, a Michael Aaf épületet is ennek része és biztonsági okokból fehérítették ki.

8. Cornell Egyetem hő- és villamosenergia erőmű.

A New York-i Cornell Egyetemhez tartozó, erőmű is csak elmosódott folt a Google Mapsen. A high-tech, környezetbarát létesítmény villamos energiát termel - a titkos program célja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése.

9. Babilon, Irak

Vajon mi rejtegetni való van ezen a területen? Elképzelések szerint Babilon helyén a 2003-as iraki háború során egy amerikai osztag helikopteres bázist alakított ki, ami régészek szerint óriási károkat okozott – igaz, meg is védte Babilont a műkincsrablóktól.

10. Vlissingen, Hollandia

Még egy helyszín Hollandiában, ami takarást kapott: a királyi rezidencia mellett a vlissingeni olajtartályok sem láthatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!