Nagyvilág

2011.09.28. 14:50

Romániai magyar síbajnok hunyt el vasúti karambolban

Bukarest, 2011. szeptember 28., szerda (MTI) - Közúti balesetben elhunyt Szabó János Kevend romániai síbajnok. Autóját egy kijelzés nélküli vasúti átkelőhelynél ütötte el a vonat.

Bukarest, 2011. szeptember 28., szerda (MTI) - Közúti balesetben elhunyt Szabó János Kevend romániai síbajnok. Autóját egy kijelzés nélküli vasúti átkelőhelynél ütötte el a vonat.

 

A hétfő este történt balesetről a szerdai romániai magyar sajtó számolt be. A Krónika és a Hargita Népe című napilapok, valamint a Transindex és a Székelyhon című hírportálok tudósítása szerint a 24 éves sportoló a csíkzsögödi vasúti átkelőnél akart áthajtani az általa vezetett kocsival, amikor karambolozott a Csíkszeredából Sepsiszentgyörgy irányába közlekedő személyvonattal.

A Krónika szerint Szabó János Kevend az utóbbi időben az extrém síelésnek számító freeride elnevezésű szakágban jeleskedett, de a síkrosszban szeretett volna kijutni a következő, 2014-es szocsi téli olimpiára román vagy magyar színekben.

Az idén áprilisban hatodik helyen végzett egy csehországi nemzetközi síkrosszversenyen, így a csíki síelő a következő idényben indulhatott volna a Világkupa-futamokon. A sportoló a motorsportokban is jeleskedett, több csíkszeredai gyorsulási versenyen is az élmezőnyben végzett.

Az említett átkelő nagyon veszélyes, 1990 óta több mint tíz baleset történt, mivel sem sorompó, sem vasúti fényjelző, sem pedig hangjelző nem figyelmezteti a gépkocsivezetőket a vonatok közeledésre. Mindössze egy felirat és egy kereszt jelzi a vasúti átkelő helyét. A helyi lakosság korábban aláírásgyűjtést is indított, hogy biztonságosabbá tegyék az átkelőhelyet, de akciójuk eredménytelen volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!