Nagyvilág

2011.09.29. 12:27

Döbbenet! Elrontott plasztika: egy melle lett kettő helyett

Kontár plasztikai sebész áldozata lett egy nő, aki a műtét óta nem tudja becsukni a szemét, a mellét pedig eltorzította az orvos.

Kontár plasztikai sebész áldozata lett egy nő, aki a műtét óta nem tudja becsukni a szemét, a mellét pedig eltorzította az orvos.

A 40 éves Californiában élő Dinora Rodriguez mellimplantátum cserére érkezett egy plasztikai sebészhez, de egyike lett a szépítészeti iparban dolgozó kontárok áldozatának. Dinora sokkot kapott a beavatkozás utáni ébredésnél: az első döbbenet akkor érte, mikor kiderült, hogy nem tudja lecsukni a szemét, úgy felvarrta a szemhéját a sebész, bár ilyen beavatkozás nem kért. A másik sokk akkor érte, amikor az orvos leszedte a melléről a kötést, hogy megmutassa a végeredményt, a látvány borzasztó: olyan, mintha egyetlen torz melle lenne, ugyanis középen összeér a két halom. A mellplasztikánál kis "zsebet" kell készíteni a szövetek között, amiben az implantátum került, ám a plasztikai sebész átvágta ezt a "zsebet", ami miatt az implantátumok középen összecsúsztak, előidézve az egy mell látványt.

 

 

A nő beperelte az orvost, és egy neves plasztikai sebész azóta helyrehozta a mellét, ám a drasztikus szemhéjkorrekción már nem lehetett segíteni: Dinora élete végéig kénytelen műkönnyel állandóan nedvesíteni szemgolyóit.

 Dinora Rodriguez ilyen élmények után gondolkodás nélkül beleegyezett abba, hogy az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának plasztikai beavatkozások veszélyeire figyelmeztető kampányának legyen az arca. Elképesztő, de az Egyesült Államok több államában nem szükséges a sebészeti testület hitelesítése ahhoz, hogy valaki efféle beavatkozásokat végezhessen.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!