Nagyvilág

2011.06.20. 18:35

Az igazi mázli: csövesből vagyonos lett

<p>Guberáló csövesre bukkant a szerencse, rég elfelejtetett családja vagyont hagyott a hajléktalanra.</p>

A hatvanas éveiben járó csövest, Max Melitzer -t egy magánnyomozó állította meg Salt Lake City egyik parkjában, hogy közölje vele, gazdag. David Lundberg, az örökös után kutató privát szimat, a bevásárlókocsiban személyes dolgait maga előtt tologató csövest Max-ot kiáltotta ki jogos örökösnek.

Azt ugyan pontosan nem közölte, mekkora summára tett szert az eddig utcán tengődő Max Melitzer, de elmondása szerint a tavaly rákban elhunyt testvére „jelentős” összeget hagyott végrendeletében testvérére. – Többé nem kell az utcán élnie, vagy elhagyatott raktárhelyiségekben – nyilatkozta a magándetektív a The Associated Press-nek. – Lehet normális élete, normális lakása, amit fenn fog tudni tartani magának, jut majd ruhákra, ételre és egészségügyi ellátásra is neki – mondta a nyomozó.

Két hónapig nyomozott a hajléktalan Max Melitzer után

 Lundberg nagyjából két hónapja nyomoz Max Melitzer után, akit a család New York-i ügyvédi irodája bérelt fel. Jövő héten a Melitzer família néhány tagja találkozik majd Max-el, Salt Lake City-ben, hogy azonosítsák az örököst. Melitzer családja és az általuk felbérelt ügyvédhadsereg sem hajlandó még Maxnek sem elárulni örökségének végösszegét, de az eddig utcán tengődő csöves így is sokkban van. – A semmiből jött mindez neki – mondja Lundberg. – Egy nagyon érett férfi, a hatvanas éveiben, nagyon kedves és sokkal összeszedettebb, mint azt az ő helyzetéből korábban gondoltam volna.

Melitzer szombaton ismeretlen helyszínre lett szállítva valahol Salt Lake Cityben, nem akar egyelőre a nyilvánosság elé állni. Miután a család tagjaival már találkozott Max Melitzer, elképzelhető, hogy tartanak majd egy közös sajtótájékoztatót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!