Nagyvilág

2011.05.05. 19:24

Obama: az Egyesült Államok "sosem felejt"

<p>Oszama bin Laden megölése azt üzeni a világ terroristáinak, hogy "az Egyesült Államok sosem felejt" - jelentette ki csütörtökön Barack Obama amerikai elnök, egy New York-i tűzoltóságnál mondott beszédében. Az érintett manhattani tűzoltóság 15 tagja halt meg a 2001 szeptember 11-ei terrortámadásban lerombolt World Trade Center romjai közt, ahol Obama később koszorút helyezett el.</p>

Bin Laden megölése azt az üzenetet küldte szét a világban, hogy "amikor azt mondjuk, hogy sosem felejtünk, azt komolyan is gondoljuk" - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök a manhattani tűzoltóságnál mondott beszédében. Obama egyben fejet hajtott a tűzoltók "rendkívüli áldozathozatala" előtt, amelyet a 2001 szeptemberi terrortámadásokat követőn tanúsítottak.

Obama együtt ebédelt a tűzoltókkal, mielőtt elindult volna a World Trade Center helyén álló építkezéshez, ahol koszorút helyezett el a terrortámadásban meghalt emberek tiszteletére. Obama egy perces néma csenddel emlékezett meg az áldozatokról a támadás helyszínén, amelyhez először látogatott el elnökként. Obama a koszorúzás után a terrortámadásban meghalt emberek családtagjaival találkozott.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!