Nagyvilág

2011.04.14. 17:52

MSZP: Matolcsy György mondjon le!

<p>Az Orbán-kormány és Matolcsy György gazdaságpolitikája teljesen ellehetetleníti az országot, ezért az MSZP felszólítja a nemzetgazdasági minisztert, hogy mondjon le - reagált a szerdán bejelentett kormánydöntésekre közös sajtótájékoztatón Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője és Tukacs István.</p>

Az MSZP gazdasági szakpolitikusa szerint "brutális bejelentés", hogy csak 3 hónapig jár majd a munkanélküli járadék, hiszen jelenleg 490 ezer a munkanélküliek száma és a statisztikák szerint kétharmaduk, tehát több mint 300 ezren nem találnak állást 3 hónapon belül.

Kormos Kata hansúlyozta: a bejelentett Orbán-csomag részleteiből kiderült, hogy a kormány felelőtlen és arrogáns gazdaságpolitikájának következményeit a hátrányosabb helyzetű emberekkel kívánja megfizettetni. Az Orbán kormány ígéretek szintjén jól áll, hiszen eszerint már megsegítette a devizahiteleseket, igazságos adórendszert vezetett be, számos új munkahelyet teremtett. Ehhez képest valójában nem történt semmi a devizahitelesekkel, az új adók miatt 1,5 millió ember kevesebbet keres és tavalyhoz képest 100 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma. Ráadásul most 3 hónapra minimalizálták a álláskeresési járadék időtartamát. Ez a gazdaságpolitika nem vezet sehova, ezért is követelik a miniszter távozását. Hozzátette: követeléseiknek hangot adnak az MSZP szokásos majálisán, május 1-én is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!