Nagyvilág

2011.03.01. 15:33

Életfogytiglanra ítéltek készítik a 2012-es foci EB ukrán emléktárgyait

<p>Egy ukrajnai büntetés-végrehajtási intézet életfogytiglani büntetésre ítélt fegyencei készítik azokat a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó kontinensbajnokság emblémáival ellátott hajómaketteket, amelyeket emléktárgyakként fognak árusítani a külföldi turistáknak - adta hírül kedden a Szegodnya című lap hírportálja.</p>

Jelenleg három orosz vitorlás makettjét állítják elő a vinnyicai börtön állandó lakói, amelyek között például I. Péter cár Lord nevű vezérhajója is szerepel. Ebben a közép-ukrajnai büntetés-végrehajtási intézetben egyébként már hét éve foglalkoznak a rabok igényes kivitelű hajómakettek készítésével.

A börtön parancsnoka a sajtónak elmondta, hogy a itt készült szuveníreket - a kidolgozás részletességétől függően - 120-tól 6 ezer hrivnyáig (3 ezertől 150 ezer forintig) terjedő áron vásárolhatják majd meg a futball EB-re érkező szurkolók. A különböző méretű üvegekben épített makettekért, amelyekből 200 darabot készülnek piacra dobni, maguk a rabok darabonként 200-500 hrivnyát (5-15 ezer forintot) kapnak fizetségül.

-Független Hírügynökség-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!