Nagyvilág

2011.03.31. 21:25

LÍBIA: Kadhafi szerint ellenfeleinek távozni kellene országuk éléről

<p>Moamer Kadhafi líbiai vezető szerint a nyugat valami olyanba kezdett az észak-afrikai országban, amit nem tud kontrollálni.</p>

A líbiai állami hírügynökség, a JANA szerint Kadhafi név nélkül üzent egyes országok vezetőinek, amikor azt mondta: le kell mondaniuk hatalmukról azoknak, akik döntöttek a keresztények és a muzulmánok közötti újabb keresztes háborúról. Azzal vádolta a koalíciós országok vezetőit, hogy halált és rombolást okoztak országában.

"Ők azok, akikre lesújtott az őrület" - mondta a hírügynökség szerint a nyilvánosság előtt egy hete meg nem jelent Kadhafi, hozzátéve, hogy a nyugatiak vezetői csak erejüket fitogtatják és ezzel a líbiaiak és saját népük közös érdekeit sértik. A líbiai vezető szerint a nyugat országát középkori viszonyok közé vetné vissza.

"A jelenlegi helyzetnek az lenne a megoldása, ha mindannyian azonnal lemondanának, népeik pedig olyan vezetőket találnának helyükre, akik tisztelik a népek közötti kapcsolatokat" - adott tanácsot Moamer Kadhafi valószínűleg Barack Obamának, James Cameronnak és Nicolas Sarkozynek. Korábban számos nyugati politikus szólította fel a negyvenegy éve hatalmon lévő Kadhafit a távozásra az ellene kitört népfelkelés miatt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!