Nagyvilág

2011.03.22. 18:30

LÍBIA - Ellenőrző bizottságot szorgalmaz a francia külügyminiszter

<p>A líbiai hadműveleteket felügyelő, a koalíciós államok külügyminisztereiből álló bizottság felállítását sürgette kedden a francia külügyminiszter.</p>

"A köztársasági elnök kezdeményezésére azt ajánlottam a velünk szövetségben álló brit kollégáknak, hogy állítsunk fel egy speciális testületet, amely ellenőrzi a hadműveletet" - fogalmazott Alain Juppe, utalva Nicolas Sarkozy francia államfőre. A szervezet "egybefogná a résztvevő államok külügyminisztereit és az Arab Liga képviselőit" - mondta a miniszter kedden a francia nemzetgyűlés előtt mondott beszédében.

"A következő napokban találkoznánk Brüsszelben, Londonban, vagy Párizsban, majd rendszeres tárgyalásokat folytatnánk, hogy egyértelmű legyen az akció politikai felügyelete" - mondta Juppe, majd így folytatta: "Természetesen az arab világnak is lenne helye ebben."

A francia külügyminiszter arra is kitért, hogy a koalíciós erők további akciói részben Moamer Kadhafi líbiai vezetőtől függnek. "A katonai akciókat bármelyik pillanatban leállíthatjuk" - fogalmazott Juppe, mondván: ez meg is történik, amint Kadhafi teljes mértékben elfogadja az ENSZ BT határozatát, és valódi tűzszünetet hirdet.
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!