Nagyvilág

2011.03.13. 19:39

Lavina sodorta el a túrázókat a Tátrában - három halott

<p>Három ember életét vesztette vasárnap délután a Tátra lengyelországi oldalán, amikor lavina sodorta el őket - közölte a lengyel mentőszolgálat.</p>

A tájékoztatás szerint a túrázók összesen heten voltak a hegyen, amikor a Koszysta-gerincnél lavina indult feléjük. Négyüknek sikerült elmenekülniük, de három túrázót elsodort a hógörgeteg. Egyikük a helyszínen életét vesztette, míg a két másik személyt helikopterrel a zakopanei kórházba szállították, de az ő életüket sem tudták már megmenteni. A mentőcsapatok ezután keresőkutyákkal vizsgálták át a környéket, de további áldozatokat nem találtak. Az áldozatok személyazonosságáról, vagy nemzetiségéről nem közöltek információkat.

- Független Hírügynökség -


 

Német hírességek haltak meg a hamburgi horror balesetben

fuggetlen | 2011.03.13 18:44
Négy ember meghalt, nyolc pedig megsérült Hamburgban, amikor egy bedrogozott autós egy ütközés után kocsijával berepült a járdára, szombaton. A halottak között van egy színész, egy szociológus és egy szobrász is.

Elit filmkalózt fogtak a svéd hatóságok

fuggetlen | 2011.03.13 17:29
Az illegális fájlmegosztás csúcsszervének tartott, a The Scene nevű kalózhálózat egyik tagját vették őrizetbe a napokban a svéd hatóságok. A nyomozók szerint a férfi által adminisztrált szervereken több mint 8000 film található.

Lázadás egy iraki börtönben - két halott

fuggetlen | 2011.03.13 17:14
Két elítélt életét vesztette és 12-en megsebesültek, amikor lázadás tört ki egy börtönben az iraki Tikrit városban - közölte a biztonsági erők egyik illetékese vasárnap az AFP-vel.

Amerikai légicsapás Pakisztánban - hat halott

fuggetlen | 2011.03.13 16:24
Hat fegyveres vesztette életét és öten megsérültek, amikor amerikai robotrepülőgép mért légicsapást a pakisztáni-afganisztáni határon egy járműre és egy táborra - közölték vasárnap a pakisztáni biztonsági szolgálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!