Nagyvilág

2011.03.13. 17:29

Elit filmkalózt fogtak a svéd hatóságok

<p>Az illegális fájlmegosztás csúcsszervének tartott, a The Scene nevű kalózhálózat egyik tagját vették őrizetbe a napokban a svéd hatóságok. A nyomozók szerint a férfi által adminisztrált szervereken több mint 8000 film található.</p>

A TorrentFreak értesülései szerint őrizetbe vették az illegális fájlmegosztás csúcsszervének tekinthető, a The Scene egyik tagját. A kalózhálózat szervereihez csak keveseknek volt hozzáférése, ám ők annál szélesebb közönség felé terjesztették az illegális tartalmat. A hatóságok szerint a 30 körüli férfi az ATHF nevű szervercsoport adminisztrátoraként működött. A szervereken mintegy 8300 filmet, televízióműsort és játékot tárolnak, ám ezekhez csak egy "exkluzív" körnek, alig száz személynek volt hozzáférése. A svéd ügyészség szerint a férfi kapcsolatát a kalózhálózattal igazolják a nyomozati eredmények, a hálózat kiterjedését és az érintett filmek körét tekintve a gyanúsított börtönbüntetésre is számíthat- olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapján.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!