Nagyvilág

2011.01.18. 05:17

Mától magyarok is vállalhatnak szezonális munkát az Egyesült Államokban

<p>Öt egykori kommunista európai ország - közte Magyarország - először szerepel azon nemzetek listáján, amelyek állampolgárai ideiglenes munkavállalási vízummal dolgozhatnak az Egyesült Államokban - közölte korábban az amerikai Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal (USCIS).</p>

Az úgynevezett H-2A és H-2B vízumot igényelhető országok listájára Magyarország mellett felkerült Észtország, Lettország, Macedónia és Szlovénia is, de szintén új tag lett számos óceániai állam - Fidzsi, Kiribati, Nauru, Pápua-Új-Guinea, Szamoa, Salamon-szigetek, Tonga, Tuvalu és Vanuatu -, valamint a karibi Barbados.

Az 53 országot tartalmazó listán azok az államok szerepelnek, amelyek polgárainak az amerikai munkaadók ideiglenes munkát adhatnak. A H-2A vízummal szezonális mezőgazdasági munkát, míg a H-2B vízummal ideiglenes vagy szezonális nem mezőgazdasági munkát vállalhatnak a külföldiek. Az évente frissített lista 2011. január 18-tól érvényes, jövő év januárjáig.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!