Nagyvilág

2011.01.17. 10:37

Felgyújtotta magát egy férfi a kairói parlament előtt

<p>Kairó - Leöntötte benzinnel, majd felgyújtotta magát egy férfi az egyiptomi parlament épülete előtt hétfőn.</p>

Az AFP francia hírügynökség közlése szerint a közelben tartózkodó rendőrök oltották el, a férfitkórházba vitték, de egyelőre nem tudni, hogy él-e, és ha igen, milyen állapotban van.

Az AFP helyi forrásokra hivatkozva azt közölte: a kairói önégető ugyanazt akarta elérni, amit egy tunéziai férfi. A Tunisztól körülbelül 200 kilométerre, délnyugatra lévő Szidi Buzidban december közepén egy fiatal utcai árus gyújtotta fel magát, miután a rendőrök elkobozták a standján lévő gyümölcsöket és zöldségeket. A 26 éves árus halála miatt tüntetések kezdődtek a városban.

A megmozdulások tíz napja Tala városában véres erőszakba csaptak át, ahol szakszervezeti vezetők és szemtanúk szerint katonák is megjelentek, majd a biztonsági erők tüzet nyitottak a tüntetőkre. A tüntetések később átterjedtek az egész országra. A 23 éve hatalmon lévő államfő végül múlt pénteken Szaúd-Arábiába menekült. A tüntetők egyik fő követelése az volt, hogy Zine El Abibine Ben Ali távozzon a hatalomból.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!