Nagyvilág

2010.12.07. 17:01

Szélsőséges iszlamista csoport követte el az indiai merényletet

<p>"Terroristák" követték el Varanasiban, a hindu fesztivál résztvevői közt történt robbantásos merényletet - mondta kedden az indiai kormányfő, Manmogal Szingh. Ezalatt egy szélsőséges indiai iszlamista csoport különböző médiumoknak szétküldött internetes üzenetében vállalta a felelősséget a robbantásért.</p>

A detonációban a legkevesebb egy ember, egy 2 éves kislány meghalt, és többen megsérültek, köztük külföldiek is. A sérültek pontos számáról egyelőre ellentmondásosak az adatok. Egyes hírek szerint heten sérültek meg, míg más adatok szerint 9-en. De azt sem tudni egyelőre, hogy a sebesültek közt egy vagy két külföldi, és milyen nemzetiségű állampolgár van.

A Varanasiban történt merényletért az India Mudzsahedinek nevű radikális iszlamista szervezet vállalta a felelősséget. A robbanás helyi idő szerint este fél hétkor történt egy hindu vallási fesztivál résztvevői közt a Gangesz partjánál, az ősi, szent városban. A merényletet követően az indiai hatóságok terror-készültséget rendeltek el a többi indiai nagyvárosban, köztük Delhiben és Mumbaiban is.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!