Nagyvilág

2010.12.27. 15:36

Nem robbant fel a levélbomba Rómában a görög nagykövetségen

<p>Ismét levélbombát találtak Rómában a görög nagykövetségen - közölte a római rendőrség szóvivője hétfőn. A csomagot a nagykövetség egyik alkalmazottja kibontotta, de a levélbomba nem robbant fel. Ezután tűzszerészek hatástalanították a robbanószerkezetet.</p>

A levélbomba hasonló volt azokhoz, amelyek még múlt csütörtökön robbantak fel a chilei és a svájci nagykövetségeken: akkor ketten megsérültek. A levélbombák készítését egy olasz anarchista csoport vállalta magára.

A görög nagykövetségre küldött levélbomba egy nagy alakú, sárga színű borítékban volt, amely egy CD-tokot is tartalmazott. Michael Cambanis görög nagykövet szerint a levélbombát még pénteken kézbesítették a nagykövetségre, de nem bontották fel a karácsonyi ünnepek miatt.

Egy másik rendőrségi szóvivő azt is elmondta, hogy vaklármának bizonyult a korábbi hír, hogy két másik gyanús csomagot is találtak a monacói és a venezuelai nagykövetségen. Olasz médiajelentések szerint a korábbi hírekkel ellentétben a dán, a marokkói, a svéd és az ukrán nagykövetségeken sem találtak levélbombát.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!