Nagyvilág

2010.12.11. 13:01

Lelőtték a 15 éve körözött "dzsentlemen gengsztereket" Németországban

<p>A német rendőrség szombati közleménye szerint az egyik lövöldözés során megölt két bankrabló az a két, "dzsentlemen gengsztereknek" nevezett bűnöző volt, akiket már 1995 óta keresnek.</p>

A házaspárt - egy 38 éves nő és egy 40 éves férfi - péntek éjjel lőtték egy rendőri akció során a Németország délnyugati részén lévő Karlsruhéban. Német médiajelentések szerint a házaspár női tagja maga ellen fordította fegyverét, amikor látta, hogy férjével végeztek a rendőrök a lövöldözés közben.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a páros az a "dzsentlemen gengszterekként" elhíresült bűnözők voltak, akik 1995 óta összesen 21 fegyveres rablást követtek el, és eddig csaknem kétmillió eurót zsákmányoltak.

A rendőrök egyébként cseh személyi igazolványokat találtak a holttestek ruháiban. A házaspár becenevét onnan szerezte, hogy minden egyes rabláskor "túlzott udvariassággal" bánt a bankok alkalmazottaival.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!