Nagyvilág

2010.10.02. 17:44

Megölte magát a brit ámokfutó ellen bevetett sokkolók beszállítója

<p>Öngyilkos lett annak a brit cégnek a vezetője, amelynek elektromos sokkolóival próbálták megfékezni a nyáron Raoul Moat-ot, a brit ámokfutót - közölte szombaton a Sun.</p>

A brit bulvárlap szerint az egykori rendőr, az 57 éves Peter Boatman feltehetőleg azért végzett magával, mert a belügyminiszter megvonta kedden a cég engedélyét, amivel megszűnt a szerződése kormánnyal, és ez a Boatman által irányított Pro-Tect Systems csődjét jelenthette.

A belügyminiszter, Theresa May a lap szerint azzal indokolta döntését, hogy az ámokfutó ellen bevetett elektromos sokkolók használatára nem volt engedély. A Sun úgy tudja: Boatman személyesen adott át volt kollegáinak négy sokkolót a nyáron, hogy azzal állítsák meg az ámokfutót. A 37 éves Raoul Moat csaknem egy hetén keresztül menekült a rendőrök elől július elején, miután agyonlőtte volt élettársa új barátját és megsebesítette a nőt, valamint egy rendőrt, miután kiengedték a börtönből.

Végül a rendőröknek sikerült bekeríteniük a férfit Rothburyban és hat órán át próbáltak vele tárgyalni, de Moat végül fejbe lőtte magát és meghalt. A férfi leveleket is írt korábban a rendőröknek: az irományok szerint addig "háborúzik a hatóságokkal, amíg meg nem hal". Saját magát is "gyilkosnak" és "mániásnak" írta le.

A Sun úgy tudja, hogy a belügyminisztérium fontolóra veszi a Pro-Tect Systems elleni pert. Állítólag 600 ezer fontos tartozása van a cégnek a hitelezői felé. Peter Boatman 2002-ig felügyelő volt a Northamptonshire-i rendőrségen, majd kilépett, és beszállt a Pro-Tectbe, amely később a kormány egyedüli beszállítója lett az elektromos sokkolók piacán. Több mint négyezer sokkolót adta el a rendőrségnek és a hadseregnek az elmúlt években.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!