Nagyvilág

2010.10.29. 17:35

Holttesteket találtak az Antarktiszon lezuhant francia helikopter roncsainál

<p>Az ausztrál légierő keresőgépe három holttestet talált az Antarktiszon lezuhant francia helikopter roncsainál - közölték pénteken francia tisztségviselők. A csütörtök este eltűnt gép fedélzetén négy ember utazott.</p>

Az ausztrál keresőgép azt jelentette, hogy három holttestet pillantottak meg a helikopter roncsainál - közölte a déli féltekén lévő francia területekért felelős francia hatóság (TAAF). Az ausztrálok beszámolója szerint a helikopter roncsai 150 méteres területen szóródtak szét, ami arra utal, hogy a gép nagy erővel csapódott a földnek - áll a TAAF közleményében.

A helikopteren egy pilóta, egy fedélzeti mérnök és két kutató tartott az Antarktiszon lévő Dumont-d Urville francia tudományos bázisra. A gép egy hajóról szállt fel, de viharba került. A helikopter vészjelzője működésbe lépett, és arról a helyről ad le jeleket, ahol a roncsokat találták. Az ausztrál hatóságok korábban bizakodóan nyilatkoztak a fedélzeten lévő emberek túlélési esélyeiről.

A francia bázis és Ausztrália között hajóval és helikopterekkel szállítkáj az embereket és az utánpótlást. Az Astrolabe nevű hajó ezúttal is a jégmezők határán horgonyzott le, hogy onnan légi úton vigyék tovább az ellátmányt és a kutatókat.
- Független Hírügynöksé g-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!