Nagyvilág

2010.10.02. 18:43

100 éves a világ legidősebb ikerpárja

<p>Pezsgővel, süteménnyel és dalokkal köszöntötték szombaton, családtagjai a világ legidősebb ikerpárját 100-ik születésnapjukon, Belgiumban.</p>

Gabrielle Vaudremer és Marie Hendrix ünneplésére virágokkal és egy pár gyönyörű kendővel érkeztek a helyi vezetők a kelet-belgiumi fürdővároska, Chateau Sous-Bois idősek otthonába, ahol a testvérek élnek.

Csaknem 200-an köszöntötték a világ legidősebb ikerpárját, köztük 28 családtagjuk. Gabrielle Vaudremer és Marie Hendrix jóízűen ittak a pezsgőből és ettek a krémes süteményből, és mint egyöntetűen állították a jelenlévők: mindketten nagyon boldogok voltak. Gabrielle Vaudremer-nek és Marie Hendrix-nek vannak hozzátartozóik, de nincsenek gyerekeik.

Az egyik családtag mondott ünnepi beszédet, amelyben felidézte a két asszony dolgos életét. Mint mondta, Gabrielle Vaudremer, aki kalapárusító volt, mindig szenvedélyesen szerette a munkáját. Ikertestvére, Marie Hendrix, aki megtartotta férje nevét, "szigorú, de igazságos" tanárként dolgozott nyugdíjazásáig. A beszéd után a hozzátartozók népdalokat kezdtek énekelni.

A legek könyve, a Guinness nem a belga testvéreket tartja számon a világ legidősebb ikerpárjaként, hanem két 98 éves francia asszonyt. A Guinness elismerné a belga asszonyokat a világ legidősebb ikerpárjaként, de ehhez kérni kellene ezt, Gabrielle Vaudremer és Marie Hendrix azonban nem tették meg ezt, mert mint egyik rokonuk közölte: nem érdekli őket a rekord. "Egyszerű emberek, nem akarnak médiafelhajtást" - mondta a rokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!