Nagyvilág

2010.09.09. 18:11

Világrekord: 24 órát zenéltek nyilvánosan

<p>Világcsúcsot állított fel csütörtökön három német muzsikus a nyilvános zenélés kategóriájában. A trió 24 órán zenélt a Popkomm nevű, berlini zenei vásáron.</p>

"Rettenetesen elfáradtam, de boldog is vagyok, hogy ezt a különleges koncertet sikerrel előadtuk "- mondta az egyik muzsikus, Samuel Harfst, miután a Guinness Rekordok Könyve ellenőre hitelesítette az új rekordot, amit David Harfst-tal és Dirk Mengerrel teljesített.

A triónak óránként öt perces szünetre volt lehetősége csak, az egyes zeneművek, dalok előadása közben pedig maximum 30 perces pihenőt tarthattak. Szabály volt az is, hogy ugyanaz a zenemű csak egyszer hangozhat el négyóránként.

A Popkomm nevű zenei vásárt, amely péntekig van nyitva, az egykori Tempelhof repülőtér manapság kihalt területén tartják. A történelmi, 1948-as, 49-es légihídról ismertté vált repteret gazdasági okok miatt 2008. október 30-án zárták be.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!