Nagyvilág

2010.09.08. 19:40

Tombol a kolera Kamerunban

<p>Már 372 halottja van az évtized legnagyobb kolerajárványának Kamerunban - áll a helyi egészségügyi minisztérium szerdai közleményében. A fertőzött vízzel terjedő kórban már csaknem 5500-an betegedtek meg.</p>

A minisztérium szerint eddig az északi tartományokból jelentettek megbetegedéseket, de félő, hogy a sűrűbben lakott déli országrészekben is megjelenik. A kolerahelyzetet súlyosbítja, hogy az iskolakezdés miatt a járvány gyorsabban terjedhet. Az évtized legsúlyosabb járványának leküzdéséhez már külföldről is kapott segítséget az afrikai ország. Líbia kedden gyógyszereket és más szükséges felszerelést küldött Kamerunba.

A tárca szerint egy Nigériából érkező vonat 1500 utasának kellett antibiotikumot adni a fővárosban, majd a kocsikat fertőtleníteni, miután az egyik utasról kiderült, hogy szintén korerás. A hányással, hasmenéssel és gyakran végzetes kiszáradással járó kór miatt a kormány intézkedési tervet fogadott el, és csaknem öt millió dollárt különített el a védekezésre.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!