Nagyvilág

2010.09.10. 15:55

Hatra nőtt a San Francisco melleti tűz áldozatainak száma

<p>Legkevesebb hat ember vesztette életét egy gázvezeték felrobbanását követő tűzvészben a San Francisco déli szomszédságába fekvő San Bruno városában.</p>

Charlie Barringer, a város tűzoltóparancsnoka ráadásul úgy nyilatkozott, hogy várhatóan tovább emelkedik az áldozatok száma, ugyanis egyelőre nem tudtak minden házat átkutatni. A csütörtök esti hatalmas robbanás után felcsapott lángok 53 lakóházat teljesen elpusztítottak, és további 120 épületben keletkeztek károk.

Nézze meg a döbbenetes képeket >>>

A San Franciscótól alig néhány kilométerre délre fekvő San Brunóban helyi idő szerint csütörtök este hat óra után történt a robbanás, amit a helyi gázszolgáltató szerint az egyik gázvezeték megrepedése okozott. A környék azonnal lángba borult, az oltásban a környező települések tűzoltói és az erdőtüzekkel is foglalkozó kaliforniai erdészet repülőgépei is részt vettek. A tűzvész mértékét mutatja, hogy egyes helyeken még péntek hajnalra, azaz kilenc órával a robbanást követően sem tudták teljesen eloltani a lángokat. A pusztítás pontos nagyságát egyelőre nem lehetett megállapítani.
- Független Hírügynökség -


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!