Nagyvilág

2010.09.09. 20:45

Amszterdamban találták meg a két és fél éve anyjával eltűnt ausztrál kisfiút

<p>Megtalálták Amszterdamban azt az ausztrál kisfiút, akit az apával folytatott gyermek elhelyezési pert követően két és fél éve rabolt el anyja, majd Európába vitte - közölte csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.</p>

A most hatéves Andrew felkutatására az ausztrál hatóságok nemzetközi elfogató parancsot adtak ki az asszony ellen.

A holland nagyváros ügyészségének bejelentése szerint az asszonyt őrizetbe vették, a kisfiú pedig állami felügyelet alá került, amíg apjának nem ítéli oda a bíróság. 2008.-áprilisában vitte el a gyereket az anya, miután egy ausztrál bíróság az apának ítélte. A férfi és az ausztrál hatóságok annyit tudtak, hogy az asszony Németországba repült, majd ott nyoma veszett.

Állítólag egy névtelen e-mail vezette az amszterdami rendőröket az anyához, méghozzá a múlt vasárnap, amikor Ausztráliában az Apák Napját ünneplik. Ken Thompson korábban Új Dél-Wales ausztrál szövetségi állam tűzoltóságának parancsnokhelyettese volt, de annyira megviselte fia eltűnése, hogy kilépett a munkahelyéről, mert minden idejét a gyerek keresésének akarta szentelni.

Ezért idén májusban Európába utazott és biciklivel indult a gyerek keresésének. A férfi blogot is vezetett, és abból az derül ki, hogy kilenc országon át hatezer kilométert tett meg fia nagyméretű képével a trikója hátán, mert azt remélte, hogy valaki felismeri, és nyomra vezeti. Végül Stuttgartban kapott egy internetes üzenetet, hogy a gyerek Amszterdamban lehet.
- Független Hírügynökség -