Nagyvilág

2010.08.28. 06:11

Informatikai óriáscégeket perelt be a Microsoft társalapítója

<p>Szabadalmi jogsértéssel vádol 11 céget, ezért beperelte őket pénteken a Microsoft egyik alapítójának, Paul Allennek a vállalata. Allen vállalkozása egyebek mellett az Apple, a Facebook, a Google, a YouTube, és a Yahoo! ellen nyújtott be keresetet egy amerikai bíróságon.</p>

A Seattle-i székhelyű Interval Licensing, Allen vállalata szerint a 11 cég az alapvetőnek tartott webes technológia, az 1990-es években kifejlesztett Interval kapcsán sértette meg a szabadalmi jogokat. "Az Interval Research egy korai, úttörőnek számító hozzájárulás volt az internetes gazdaság fejlesztésében, amit a cégünk hozott létre. A per azért kell, hogy megvédjük mindazt, amit befektettünk az újításba."- közölte Allen szóvivője, David Postman.

Postman szerint a per tárgyát képező technológiát az Allen és David Liddle által 1992-ben alapított Interval Research alkotta meg, és rajtuk kívül egyetlen cég sem jelentette be szabadalmat a technológiára.

Az Apple, a Facebook, a Google, a YouTube, és a Yahoo! mellett olyan cégek szerepelnek a perre vitt ügy listáján, mint az AOL, az internetes árverési cég, az eBay, a filmes Netflix, az Office Depot, az OfficeMax, és a Staples. A keresetben nincs megnevezve a Microsoft, amit Bill Gates-szel 1975-ben alapított Paul Allen.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!