Nagyvilág

2010.06.26. 12:50

Női ruhában menekülő tálib parancsnokot öltek meg Afganisztánban

<p>Az afgán és nemzetközi erők megöltek egy magas rangú tálib parancsnokot, aki női ruhába bújva próbált meg elmenekülni az elfogására érkezett katonák elől - közölték szombaton az afganisztánni NATO erők (ISAF). A tálib vezetőt a Kabultól délre található Logar tartományban lőtték le.</p>

A Ghulam Sakhi nevű tálib parancsnokot még pénteken este vették körbe egy épületnél afgán, és nemzetközi csapatok - közölte az ISAF. A katonák hangosbeszélőkön keresztül tudatták a bentlévőkkel, hogy a nők és a gyerekek szabadon elhagyhatják az épületet. A előbukkanó csoportban azonban elvegyült a női ruhába öltözött Sakhi is, aki az épületből kilépve egy pisztolyt, és egy kézigránátot vett elő, és a katonákra támadt - áll az ISAF közleményében.

Amikor az afgán és a nemzetközi katonák rálőttek, elejtette a gránátot, amely felrobbant, és megsebesített egy nőt, és két gyereket - közölte az ISAF. A NATO közlése szerint Sakhi részt vett több útmenti bombatámadásban, és rajatütésben, valamint részt vett Logar tartomány hírszerzési főnökének elrablásában, és megölésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!