Nagyvilág

2010.06.02. 16:29

Elárverezik James Bond legendás autóját

<p>A várakozások szerint több mint egymilliárd forintnak megfelelő összegért kel el egy októberi árverésen James Bond legendás autója.</p>

A Sean Connery által két filmben is vezetett 1964-es Auston Martin DB5 fel van szerelve a filmekben látott kémeszközökkel. Egyedül az anyósülés alá rejtett katapult hiányzik.


Az október 27-re kiírt árverést szervező RM Auctions nevű cég várakozása szerint a legendás autó 3,5 millió fontért (1,1 milliárd forint) fog elkeleni. A DB5-öst a Goldfinger (1964), valamint a Tűzgolyó (1965) című Bond filmekben vezette Sean Connery.

Az autót az Aston Martin szakemberei szerelték fel a híres kémkütyükkel. A járműhöz jár a változtatható rendszámtábla, a felemelhető hátsó páncél, az üldöző autók lerázására használt olajfröcskölő és füsteregető, valamint a dísztárcsákból kitolható forgó penge. Az autóban benne vannak a lámpák mögül előbújó gépágyúk is, de azok nem működnek. Csak egy kütyü maradt ki: az anyósülés alá helyezett katapult.

A filmekhez két DB5-öst készítettek fel, és a most árverésre kerülő darab az egyetlen, amelyik megmaradt.

Az autót egy amerikai rádiós, Jerry Lee bocsájtotta árverésre. A férfi még 1969-ben vásárolta meg a járművet, 12 ezer dollárért. Az árverésből származó bevételt jótékonysági célokra fogja felhasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!