Nagyvilág

2010.04.19. 20:31

Megölték az al-Kaida két vezetõjét - állítják az iraki hatóságok

<p>Egy közös, iraki-amerikai akció eredményeképp sikerült megölni a nemzetközi terrorszervezet, az al-Kaida két vezetõjét - jelentette be hétfõn a leköszönõ iraki kormányfõ.</p>

Núri al-Máliki televíziós beszédben közölte a két terrorvezér halálhírét. Az amerikai hadsereg szerint közleménye szerint a két férfi halála a legnagyobb siker az iraki lázadás kezdete óta.

A leköszönõ iraki miniszterelnök szerint Abu Ayyub al-Masrit és Abu Omar al-Baghdadit Szalaheddin tartományban, Bagdadtól nyugatra ölték meg. Körbekerítették a házat, ahol a férfiak rejtõztek, és az akcióban rakétákat is bevetettek. A megostromolt házban végül egy rejtõzködésre használt, földbe vájt lyukban találták meg a két terrorista vezér holttestét. Az iraki tévében felvételeket mutattak be a terrorvezérekrõl. Néhány képen még élve, míg másokon már holtan voltak láthatóak az al-Kaida megölt vezetõi.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!