Nagyvilág

2010.04.07. 13:42

"Ha-ha-ha lelőttem őket!" - Titkos videó

<p>Titkos videó szivárgott ki egy katonai bevetésről, amin egy katona kiabálja: "hahaha lelőttem őket", egy másik azt mondja: "Nézd ezeket a halott b*******kat".</p>

Egy internetes videómegosztóra is felkerült az a titkos katonai videófelvétel, amin amerikai helikopterről lőnek le civileket Bagdadban, amikor katonákra támadó felkelőkre "vadásztak". A felvételen jól hallható, hogy az amerikai katonák kegyetlen és vulgáris szavakkal kommentálják a mészárlást.
Az eset még 2007-ben történt, aminek során két újságírót is lelőttek. A Pentagon az esetet követőn vizsgálatot indított, de csak azt állapították meg - ami a felvételen hallgató üzenetváltásból is kiderült -, hogy azt az amerikai katonák hitték felfegyverzett felkelőkkel van dolguk. A Pengaon sajnálatát fejezte ki, hogy ártatlanok is áldozatul estek. A felvételt azonban nem adták ki.

Kiszivárgott

Három év elteltével azonban megjelent egy fekete-fehér videó, amin látszik amint az Apache harci helikopterről géppuskasorozatot oltják ki járókelők életét Bagdad egyik utcáján. Maga a felvétel a helikopterből készült, amit a hadsereg jutott el a WikiLeaks nevű korrupcióért közdő csoporthoz, akik bizonyosságot szereztek: a felvétel eredeti.
- MON -

A megdöbbentő videó >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!