Nagyvilág

2010.04.18. 20:07

Eltemették a lengyel elnököt

<p>A gyászoló tömeg megtapsolta a Kaczynski-házaspárt, és virágokat dobtak a díszkísérettel érkező koporsókra, miközben ezrek lengették a lengyel nemzeti zászlót a szertartás kezdetén.</p>

LENGYEL ELNÖK: 100 ezer ember a Kaczynski-házaspár krakkói temetésén

fuggetlen | 2010.04.18 15:11
Csaknem 100 ezer ember jelent meg a lengyel államfő és felesége temetési szertartásán vasárnap Krakkóban - közölte az AFP hírügynökség.

LENGYEL ELNÖK: Oroszország és Lengyelország kapcsolatainak normalizálását sürgeti Medvegyev

fuggetlen | 2010.04.18 19:46
Oroszország és Lengyelország kapcsolatainak normalizálását sürgette vasárnap az orosz elnök. A lengyel államfõ és felesége krakkói temetése után Dmitrij Medvegyev tévéinterjút adott, amelyben kijelentette: "a tragédiák fájdalmas érzéseket szabadítanak fel, de gyakran közelebb is hozzák egymáshoz az embereket, amire nagy szükség van az oroszok és a lengyelek között is".

LENGYEL ELNÖK: Eltemették Lech Kaczynskit és feleségét

fuggetlen | 2010.04.18 19:33
Eltemették vasárnap Krakkóban a repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel államfőt és feleségét. Az elnöki pár temetési szertartásán legalább 150 ezer ember vett részt a történelmi városban. Lech Kaczynskit és feleségét a történelmi székesegyházban, a Wawelban, egy szarkofágban helyezték örök nyugalomra.

LENGYEL ELNÖK: A temetésről távolmaradó és a résztvevő külföldi vendégek listája - HÁTTÉR

fuggetlen | 2010.04.18 17:06
Közzétette az AFP francia hírügynökség azon külföldi vezetők és állami méltóságok névsorát, akik meghívást kaptak a lengyel elnök és felesége krakkói temetésére.

LENGYEL ELNÖK - Megérkeztek a koporsók Krakkóba

fuggetlen | 2010.04.18 11:41
Megérkezett Krakkóba a lengyel elnöki pár, Lech Kaczynski és felesége koporsóját szállító katonai repülőgép vasárnap.

LENGYEL ELNÖK - Elvitték Varsóból az elnöki pár koporsóját

fuggetlen | 2010.04.18 08:51
Felszállt vasárnap reggel Varsóban az a katonai repülõgép, amely Lech Kaczynski és felesége Maria koporsóját szállítja Krakkóba, ahol a Wawel-székesegyházban helyezik örök nyugalomra az elnöki párt - számolt be róla élõben a lengyel köztelevízió.

Obama, Merkel és Sarkozy sem lesz ott a Kaczynski-temetésen

fuggetlen | 2010.04.18 05:41
Csaknem egymillió embert várnak vasárnap Krakkóba, ahol eltemetik a múlt szombaton, egy légikatasztrófában elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnököt és feleségét.

LENGYEL ELNÖK - Repülõvel viszik át a lengyel elnöki pár koporsóit Krakkóba

fuggetlen | 2010.04.17 18:41
Katonai repülõgéppel szállítják át az egy hete repülõgép-szerencsétlenségben elhunyt lengyel elnöki pár koporsóit vasárnap Krakkóba, a temetés helyszínére, annak ellenére, hogy Lengyelország légterét lezárták az Európa felett terjedõ hamufelhõ miatt - közölte szombaton a lengyel kabinet egyik illetékese.

LENGYEL ELNÖK - Véget ért a varsói gyászszertartás

fuggetlen | 2010.04.17 18:11
Több mint tízezren vettek részt szombaton délután a varsói fõtéren rendezett gyászszertartáson, amelyet az egy hete, a szmolenszki légikatasztrófában elhunyt áldozatok - köztük a lengyel elnöki pár - emlékére tartottak.

LENGYEL ELNÖK - Folyik a gyászszertartás, tízezrek Varsó fõterén

fuggetlen | 2010.04.17 14:41
Tízezrek vannak a lengyel fõváros, Varsó fõterén, ahol szombaton délben megkezdõdött az egy hete repülõszerencsétlenségben elhunyt áldozatok - köztük Lech Kaczynski lengyel elnök és felesége - gyászszertartása.

LENGYEL ELNÖK: Megszólaltak a szirénák Lengyelországban, délben kezdõdik a temetés

fuggetlen | 2010.04.17 11:16
Egymillió emberre számítanak szombaton Krakkóban, ahol délben kezdõdik Lech Kaczinsky lengyel elnök és feleségének temetési szertartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!