Nagyvilág

2010.03.08. 19:26

"Ostoba amatőrök" voltak a póker-rablók

<p>"Egyértelműen nem volt profi munka" -mondta hétfőn a német rendőrség egyik szakszervezeti vezetője a pókerbajnokságra támadó fegyveres bandáról.</p>

A csapat tagjai szombaton betörtek az európai pókersorozat berlini versenyének helyszínére, a Grand Hyatt Hotelba, majd megléptek több mint 240 ezer euróval, átszámítva több mint 64 millió forinttal. A rendőrség szerint a támadók módszere és "ostoba viselkedésük" arra enged következtetni, hogy hamarosan elkapják a banda tagjait.


"A tettesekről szólva egyet meg kell mondanunk: ez egyértelműen nem volt profi munka" -mondta a német rendőrök szakszervezetének vezetője, Rainer Wendt az NTV televíziós csatornának nyilatkozva. A rendőri vezető szerint ezért bizonyára hamarosan elkapják az amatőröket: "Az, ahogyan felfegyverezték magukat, és ahogyan viselkedtek, valamint a hátrahagyott bűnjeleik mind arra engednek következtetni, hogy hamarosan elkapjuk őket." Rainer Wendt szerint ugyanis a banda tagjai "új mélységet értek el az ostobaság terén, mivel akciójukat megfigyelő kamerák tucatjainak kereszttüzében hajtották végre".

A berlini rendőrség vasárnapi közlése szerint a szombat délutáni támadásban négy maszkos bandita vett részt a német főváros központjában álló luxusszállóban, a Grand Hyatt hotelben. A fegyveres rablásban a verseny néhány résztvevője és a biztonsági őrség legalább egy tagja megsebesült, de egyikük sem súlyosan. Egy őrt az egyik menekülő rabló sebesített meg, az érintett játékosok pedig a tülekedésben sérültek meg, amikor pánik tört a támadáskor.

A versenyszervező European Poker Tour (EPT) honlapja szerint hat támadó volt. Egyelőre nem tudni, miért van eltérés a rendőrség és a pókerverseny szervezőjének adatai között a támadók számát illetően. A Berliner Zeitung napilap szemtanúkat idézve azt közölte, hogy a támadóknál automata fegyverek, kézigránátok, sőt bozótvágó kések is voltak. A rendőrség ezeket az információkat nem kommentálta még.

Az európai pókersorozat ötnapos versenyét csaknem ezer résztvevővel kezdték szerdán, és a szombati rablótámadásig sokan már kiestek. Köztük volt a háromszoros wimbledoni teniszbajnok, a német Boris Becker. Arról egyelőre nincs információ, hogy Becker a szállóban, esetleg a játékteremben volt-e a támadáskor.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!